м. Київ. вул. Бориспільська 7а

Колцентр: +38 044 290 96 99

9:00-18:00

Пн-Пт

Вихідні

Сб-Нд

Обираючи плівку для теплиці варто віддавати перевагу якісному сегменту – фактично це імпортні виробники Європи та Ізраїлю. Це дозволить рідше міняти полотно та отримувати гарантії від виробника, так само такі плівки мають більш високий спектр додаткових функцій. Наприклад, функцію «розумний» поліетилен, яка дозволяє плівці контролювати мікроклімат й біологічні процеси в теплиці, робить її енергозберігаючої.

ЯКІ БУВАЮТЬ ПОКРИТТЯ ТЕПЛИЦЬ?

У сільському господарстві, як у промисловому, так і в домашньому, основне завдання – це отримання максимальної врожайності в певні, задані терміни. На це впливає безліч факторів, від якості використовуваного насіння або посівного матеріалу до створення певного мікроклімату. Вирішальну роль у створенні мікроклімату відіграє покриття теплиці та її конструкція. Є кілька типів тепличного покриття: скло, полікарбонат і поліетиленова плівка. Розвиток полімерів створив нові технології вирощування рослин під плівковими покриттями.

ЯКІ ПЕРЕВАГИ ПОЛІЕТИЛЕНУ?

Поліетилен має малу вагу, що дає змогу монтувати менш важку конструкцію теплиці і полегшує заміну покриття. Низька теплопровідність і висока світлопроникність поліетиленової плівки вище 90%. Будь-яка технічна плівка впорається із захистом врожаю від дощу, снігу, вітру, граду тощо.

Вибираючи плівку для теплиці, варто віддавати перевагу якісному сегменту – фактично це імпортні виробники Європи та Ізраїлю. Це дасть змогу рідше міняти полотно і отримувати гарантії від виробника, так само такі плівки мають вищий спектр додаткових функцій. Наприклад, функцію «розумний» поліетилен, яка дає змогу плівці контролювати мікроклімат і біологічні процеси в теплиці, робить її енергозберігаючою.

Звичайна ж плівка, менш якісного сегменту, просто може впоратися тільки із завданням захисту від несприятливих погодних умов. Це так звана технічна плівка, теплична ж повинна максимально забезпечити рослину всіма факторами життя і створити оптимальні умови для вирощування рослин. Тільки таку плівку можна назвати тепличною.

На сьогоднішній день лідером по виробництву і впровадженню інновацій в тепличних плівках є іспанська компанія SOTRAFA, ексклюзивним дистриб’ютором в Україні є компанія AGRID. Теплична плівка SOTRAFA – високоякісне і довговічне поліетиленове покриття для теплиць. Плівки SOTRAFA відрізняються високою міцністю, світлопропускною здатністю, тривалою УФ-стабілізацією. Додаткові функції плівки: Розсіювання, Затінення, Енергозбереження, Антиконденсат, Антипил, УФ-блокатори. Одна з важливих переваг плівки SOTRAFA порівняно з іншими українськими та зарубіжними виробниками – це наявність технічної карти та гарантії виробника.

ЧОМУ ВАЖЛИВЕ СВІТЛО В ТЕПЛИЦІ?

Рослинам необхідне збалансоване світло повного спектра для оптимального росту і здоров’я. Якість світла, яке отримує рослина, також важлива, як і його кількість. Читати в статті

 

ВПЛИВ УФ ВИПРОМІНЮВАННЯ НА ТЕПЛИЧНЕ ПОКРИТТЯ?

Як визначити, скільки буде слугувати плівка? Читати в статті

 

ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ В ТЕПЛИЦІ

Тепловий ефект плівки досягається за допомогою додавання мінеральних присадок і використання EVA (Етиленвінілацетат). Читати в статті

 

ЯК ЗАХИСТИТИ ТЕПЛИЦЮ ВІД КОНДЕНСАТУ? ЗАХИСТ ВІД ВІРУСІВ У ЗАКРИТОМУ ҐРУНТІ?

Під час утворення краплі на поверхні плівки, виникає загроза опіків рослин, поширення захворювань, скорочення світлопропускної здатності покриття. Читати в статті